Ainutlaatuinen viinimatka Bordeauxsta Riojaan 20-24.09.2017

Lähde upealle viini-ja ruokamatkalle kokemaan kahden viinimaan,Ranskan ja Espanjan helmet,Bordeaux ja Rioja ! Matka ajoittuu sadonkorjuun viimehetkille, ilmassa on viinintekemisen tuoksu.Bordeaux ja Rioja ovat viininystävälle ja herkullisesta ruoasta pitävälle oikea kulinaristinen paratiisi! Sieltä löytyvät maailmalla arvostetut suuret viinintekijät sekä klassiset ja laadukkaat viinit,myös paljon uutta perinteisen rinnalla.

Matkalla tulevat tutuksi Bordeaux’n tunnetuimmat viinialueet; Saint-Emilion, ja Médoc,Espanjassa tietenkin Rioja sekä Txakoli ja Baskimaan tunnettu siideri. Vierailemme suomalaisen viinioppaan Virpi Sorviston kanssa kuuluisilla arvotiloilla sekä pienemmillä laadukkailla tiloilla tavataksemme itse viininviljelijän sekä kokien sadonkorjuuajan vilinää. Matkalla nautimme paikallisista perinneherkuista sekä merenantimista laadukkaissa ravintoloissa huipentuen San Sebastianin Michelin-ravintolaan matkan päätösiltana!



Matkaohjelma:

Päivä 1. Keskiviikko
Aamulento Helsingistä Amsterdamin kautta Bordeauxiin (KLM: 07:00-13:25h).
Ajamme linnareittiä  Margaux’n Saint-Julienin ohitse Pauillaciin asti. Vierailemme Chateau Lynch-Bages viinitilalla , jossa nautimme myös myöhäisen lounaan. Vierailun jälkeen matka jatkuu Bordeauxin kaupunkiin, jossa majoitumme 4* keskustahotelliin

Päivä 2. Torstai
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan yhteen maailman vanhimmista viinialueista, Saint Emilioniin. Vierailemme Grand Cru Classé-luokituksen saaneella Château Jean Faure  viinitilalla .Vierailun jälkeen vapaata aikaa tutustua St.Emilionin keskiaikaiseen eloisaan viinikylään. Lounasaikaan vierailemme Juha Berglundin Chateau Carsinin viinitilalla lähelle Cadillacin kylää. Nautimme tilalla lounasta. Illalla lähdemme kävellen viettämään iltaa Bordeauxin viinibaariin, jossa nautimme viinien lisäksi myös kevyttä iltapalaa.



Päivä 3. Perjantai
Aamiaisen jälkeen uloskirjaudumme hotellista ja vierailemme Gravesin viinialuella Grand Cru Classé luokituksen
saaneella Château Haut Smith Lafitte viinitilalla . Vierailun jälkeen jatkamme matkaa Biarritziin, jossa nautimme lounas Michelin * ravintolassa. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa tutustua kauniiseen merenrantakaupunkiin. Iltapäivällä matka jatkuu Espanjaan, jossa majoitutaan San Sebastianiin, 4 * keskustahotelliin. Ilta on vapaa.



Päivä 4. Lauantai
 
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Riojan viinialueeseen. Viiniperinne ja viehättävät kylät hallitsevat hallitsevat vehreää maisemaa ja alue tunnetaan erinomaisista viineistään. Vierailemme 2 viinitilalla. Lounasta nautimme paikallisessa kylässä. Lounaan jälkeen teemme vielä kierroksen Marques de Riscalin upealla viinitilalla, jonka päärakennuksen on suunnitellut Frank Gehry. Palaamme San Sebastianiin illaksi, jossa nautimme päätösillalliseksi maistelumenun tasokkaassa ravintolassa.



Päivä 5.
Kuljetus Bilbaoon ja vierailu Guggenheimin museossa tai vapaata aikaa ostoksille. Lounas viinien siivittämänä paikallisessa ravintolassa ennen lähtöä lentokentälle.
Iltalento Bilbaosta Amsterdamin kautta Helsinkiin



Lisätietoa matkasta:

Ajankohta:
  • 20-24.09.2017
Matkan hinta:
  • 1965,00 / henkilö 2 hengen huoneessa
  • 2220,00 / henkilö 1 hengen huoneessa
Hintaan sisältyy:
  • Meno-paluu reittilennot KLM lentoyhtiöllä
  • 2 yön majoitus Bordeauxissa,4 * tasokas keskustahotelli, sis. aamiaisen
  • 2 yön majoitus San Sebastianissa, hotelli **** sis. aamiaisen
  • Matkaohjelmassa mainitut tasokkaat viinitilat maisteluineen
  • Ohjelmassa mainitut ruokailut viineineen
  • Tilauskuljetukset ryhmälle tasokkaalla bussilla
  • Viiniasiantuntipjaoppaana Virpi Sorvisto
Hintaan ei sisälly:
Ilmoittautuminen:
  • Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.5.2017 mennessä: ilona(at)uniquetour.fi
Lisätietoa: