Kisamatka Ranskaan Fontainebleu EM-kisat ja Chantilly Longines Global Champions Tour, asiantuntijana esteratsastaja Maiju Mallat 12-15.07.2018

Yhteistyössä Kokkolan Matka Teamin kanssa, toimii vastuullisena matkanjärjestäjänä.

Tämä ainutlaatuinen kisamatka järjestetään kahteen merkittävään ratsastustapahtumaan; nuorten, junioreiden ja lasten EM-kisoihin Fontainebleu’n ja Longines Global Champions Touriin Chantillyyn.
Vietämme Fontainebleun tapahtumassa perjantaipäivän. Nautimme ilmapiiristä ja seuraamme nuorten ratsastajien taidonnäytteitä. Viikonlopuksi siirrymme historialliseen Chantillyn kaupunkiin, tunnelma muuttuu, maailman parhaimmat ratsastajat ja suuret sponsorit ovat vallanneet tämän yhden Ranskan merkittävistä hevoskeskuksista. Chantillyn esteratsastuskisat ovat vakiinnuttaneet asemansa huippuratsastajien kisakalenterissa.
Ennen kisoja vierailemme esteratsastaja Maiju Mallatin luona, hänen oma yrityksensä toimii Haras de Boryn hevoskeskuksessa. Hän on keskittynyt nuorten estehevosten ratsutukseen ja kouluttamiseen. Vuodesta 2008 ammattiratsastajana ulkomailla työskennellyt Maiju kuuluu ehdottomasti Suomen esteratsastajien kärkikastiin.
Kaikki vierailukohteemme sijaitsevat noin tunnin ajomatkan päästä Pariisista. Yövymme Haras de Boryn lähellä Rambouilletissa sekä Chantillyn lähistöllä. Nautimme illallisemme gastronomisissa ravintoloissa. EM-kisat järjestetään tunnetussa Grand Parquetin hevoskeskuksessa Fontainebleussa, tämä 30 ha suuruinen alue oli aikoinaan Ranskan kuninkaiden metsästyspaikka, nykyään moderni ja monipuolinen kilpaurheilukeskus.
Chantilly tunnetaan erityisesti tuhansista täysverihevosista jotka harjoittelevat aamuisin hiekkateillä joita riittää 120 km pituudesta ja ruohikkoalueilla, niitäkin vaatimattomat 120 ha. Laukkahevosten lisäksi alueella on Polo- kauden aikaan noin 500 argentiinalaista poloponia Grilloa. Alueen ” elävä hevosmuseo ” tarjoaa näytöksiä ja taide-elämyksiä mm. hevosen historiasta, kaikki tämä upeassa puistoympäristössä.


Longines Global Champions Tour kokoaa perinteisesti Chantillyyn maailman parhaimmistoa, viime vuonna paikalla olivat Ranskan huippunimien lisäksi mm. Scott Brash, Christian Ahlmann, Harrie Smolders, Lorenzo de Luca, John Whitaker, Sergio Alvarez Moya ja monet muut haastajineen.
Maiju Mallat on mukanamme sekä Fontainebleussa että Chantillyssä asiantuntijaoppaana. Saamme taustatietoa ratsastajista ja hevosista, Maijun kanssa voimme virittäytyä kansainvälisen kisan tunnelmaan. Molempiin kisapaikkoihin on jätetty sopivasti vapaa-aikaa, jokainen voi tutustua tapahtumaan omalla tavallaan, seurata niitä ratsukoita ja luokkia jotka kiinnostavat eniten tai vaikkapa fiilistellä tunnelmaa champagne lasillisen kanssa. Lauantai-iltana nautimme yhdessä juhlaillallisen, juhlistaen samalla Ranskan kansallispäivää, tunnelma tricoloreiden liehuessa on varmasti ikimuistoinen.
Chantilly sijaitsee alle 30 km päässä lentokentästä joten pääsemme mukavasti palaamaan kotiin jo sunnuntai-iltana.Tämä matka on tarkoitettu kaikille ratsastuksen ystäville, Maiju odottaa suomalaisia kisamatkalaisia ja on valmis vastaamaan kysymyksiinne. Vierailu hänen luonaan pitää sisällän klinikan jonka aikana saamme seurata nuoren estehevosen ratsutusta. Seuraamme liittyy myös Maijun ranskalainen puoliso, ratsastaja hänkin. Tämä on oivallinen tilaisuus peilata ranskalaista hevoskulttuuria omaamme. Pariisin ympäristö ja Normandia ovat Ranskan hevoskulttuurin kehto. Meille suomalaisille on tuttua että ravi-ihmiset ovat asettuneet Normandiaan mutta nyt myös esteratsastajat ovat löytäneet Pohjois-Ranskan, ovathan ratsastajamme saaneet nauttia erittäin arvostetun Hérve Godignonin opeista.


Matkaohjelma

pidätämme oikeuden pieniin muutoksiin


torstai 12.7. 2018 saapuminen Ranskaan ja ratsastusklinikka


Matkustuspäivä Pariisiin, suosittelemme aamulentoa Charles de Gaullen lentokentälle josta matkamme alkaa kohti Haras de Borya. Matkatoimisto Kokkolan Matka-Team auttaa mielellään lentojen järjestämisessä. Matkaa on alle 100 km, saavumme perille sopivasti lounasaikaan. Nautimme 3 ruokalajin lounaan viineineen tasokkaassa Grange de Boryn ravintolassa.
Iltapäivällä tutustumme keskukseen ja seuraamme Maiju Mallatin ja Hilaire Paillardin meille suunnittelemaa ratsastusklinikkaa. Illaksi siirrymme läheiseen Rambouilletin kaupunkiin, majoitumme hotelliin ja käymme läpi päivän tapahtumia yhteisellä illallisella.

perjantai 13.7.2018 Fontainebleu EM-kisat


Aikaisen aamupalan jälkeen lähdemme kohti Fontainebleutä. Maiju liittyy seuraamme ja saamme nauttia kisoista hänen asiantuntemustaan hyödyntäen. Osa päivästä on vapaata ja kokoonnumme jälleen yhteiselle illalliselle. Päivän päätteeksi matkustamme Chantillyyn ja majoittumme hotelliimme.

lauantai 14.7.2018 Jumping Chantilly


Aamiaisen jälkeen koko päivä on varattu Chantillyn kansainväliseen estekilpailuun, Maiju on mukana jälleen osan päivästä. Illalla juhlistamme Ranskan kansallispäivää tasokkaassa ravintolassa yhteisellä illallisella.

sunnuntai 15.7.2018 Jumping Chanilly ja paluu


Koko päivä on varattu kilpailuja varten, viimeinen luokka alkaa iltapäivällä ja sen jälkeen lähdemme lentokentälle joka sijaitsee alle 30 km päässä Chantillysta.


Lisätietoa matkasta:

Ajankohta:
 • 12-15.07.2018
Matkan hinta:
 • 1359,-
Hintaan sisältyy:
 • majoitus 2hh huoneessa
 • aamupalat
 • yksi kolmen ruokalajin lounas viineineen
 • kolme kolmen ruokalajin illallista viineineen
 • Maiju Mallatin asiantuntijapalvelut
 • klinikka Haras de Bory hevoskeskuksessa
 • matkaan liittyyvät kuljetukset Ranskassa
 • tulkkaukset tarvittaessa
Hintaan ei sisälly:
 • lentoja
 • lentokenttäkuljetuksia
Ilmoittautuminen:
 • Ilmoittautumiset virpi.sorvisto(at)vistovin.fi 050-3380080
 • Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla ilmoittautumismaksu 500 € sovitusti. Matkan loppuosa tulee maksaa viimeistään 12.6. 2018
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä 30.4.2018
 • Matka toteutuu 10 osallistujalla.
 • Virallisena matkanjärjestäjänä toimii Kokkolan Matka Team
Lisätietoa:
 • Yhden hengen huone 200,- lisämaksusta
Matkanjohtajana toimii Virpi Sorvisto, viini- ja ruokamatkoja yli 10 vuotta, ratsastusmatkoja vuodesta 2017