Golfmatka Lounais-Ranskan viinialueille 20-25.10.2015

( Järjestetään vain ratsastusmatkan yhteydessä, ratsastajan matkakumppaniksi golffari )

Matka toteutetaan yhteistyössä Kokkolan Matka Teamin kanssa joka toimii vastuullisena matkanjärjestäjänä.

Matkamme järjestetään Lounais-Ranskassa Dordognen maakunnassa. Alue on tunnettu runsaasta historiastaan, aina esihistoriasta roomalaisiin sekä keskiajan linnoihin. Dordogne-joki halkoo tätä tuhannen linnan laaksoa. Alue on jaettu hauskasti väreihin, violetti kuvastaa viininviljelyaluetta, vihreä jokien varsien vihreää puustoa, musta jylhiä tammimetsiä ja valkoinen kalkkiperäistä maastoa. Historian ja luontonsa lisäksi alue on tunnettu gastronomiastaan, maailmalla arvostetut Perigordin tryffelit tulevat täältä. Tulemme nautimme alueen runsaista herkuista matkamme aikana, viinejä unohtamatta.
Amerikkalainen kirjailija Henry Miller on sanonut että jonain päivänä Ranska voi kadota mutta Dordogne säilyy, kuten unelmat jotka ruokkivat ihmisen sielua.
Majoitumme lomamme aikana upean historiallisen Château Vigiersin uudessa osassa, Relais des Vigierissä, moderneissa hyvin varustetuissa ja tyylikkäissä huoneissa joissa on runsaasti tilaa. Vieraiden käytössä on sauna, kuntosali, uima-allas, baari. Alueella ja huoneessa on langaton internet vapaasti käytettävissä. Linna sijaitsee kauniissa maisemissa, sitä ympäröi golfkenttä ja viinitarha.Golfkenttä sijaitsee historiallisissa maisemissa viiniviljelysten keskellä. Château des Vigiers’iä kutsuttiin myös nimellä Pikku Versailles, sen rakennutti 1500-luvun lopulla Jean Vigiers. Tänä päivänä Château des Vigiers on loistokas ja kuvankaunis hotelli golfkenttineen, unohtamatta linnan omaa erinomaista viiniä. Paikka voisi luonnehtia paratiisiksi golfin, viinin ja herkullisen ruuan ystäville. Kauniin, 27- reikäisen kentän on suunnitellut Donald Steel. Kenttä muodostuu kolmesta 9-reikäisestä osasta, Les Vignes ( viinit) , Le Lac, ( järvi ) ja La Vallée ( laakso ).
Teemme viinitilavierailumme kahdelle hyvin erilaiselle alueelle. Dordognen viinialueisiin kuuluvat Bergerac ja Monbazillac ovat Suomessa jääneet Bordeaux- viinien varjoon. Alueella käytetään samoja lajikkeita kuin Bordeaux’ssa, viinityylit vaihtelevat raikkaista valkoisista, vivahteikkaisiin punaisiin ja makeisiin Monbazillac viineihin, roséta unohtamatta. Toinen viinialue on maailman kalleimmista viineistä tunnettu Saint Emilion. Maisema muuttuu huomattavasti, tasaisempaa, kaikkialla viiniä. Tunnelma on erityinen, vaatimattoman näköinen seutu täynnä mittaamattoman arvokkaita viinejä ja historiaa. Täällä rypäleenä käytetään Merlot-lajiketta.
tiistai 20.10.2015
Matkustuspäivä Bordeaux’seen, saavutte kukin Lounais-Ranskaan valitsemallanne tavalla, mutta palvelemme mielellämme lentojen tilaamisessa. Mikäli saavutte Bordeaux’n Merignacin lentokentälle klo 14-16 välisenä järjestämme teille kuljetuksen Château Vigiersiin.
Illalla nautimme yhteisen tervetuloillallisen, tutustumme toisiimme ja virittäydymme tuleviin päiviimme golfin ja viinin parissa. Illallinen tarjoillaan Château Vigiersin gourmet ravintolassa Les Fresques jonka keittiömestarina toimii Didier Casaguana. Ravintola on palkittu Michelin- oppaassa yhdellä tähdellä.

keskiviikko 21.10.2015
Aamupalan jälkeen teillä on aikaa pelata golfia, käydä harjoituskentällä ja nauttia Château Vigiersin tarjoamista palveluista. Lounas tarjoillaan brasserie ravintolassa Le Chai.
Illallinen tarjoillaan brasserie Le Chai ravintolassa.

torstai 22.10. 2015
Aamupalan jälkeen teillä on aikaa pelata kierros jonka jälkeen meille on varattu lounas brasserie Le Chai ravintolaan. Lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan paikalliseen viinin ja viininviljelyyn. Käymme kahdella eri tilalla Bergeracin ja Monbazillacin viinialueilla. Nautimme illallisen viinitilavierailujen jälkeen ja palaamme Vigiersiin.

perjantai 23.10. 2015
Pelaatte aamupäivän. Nautimme lounaamme brasserie ravintolassa Le Chai. Iltapäivällä suuntaamme kohti maailman kuulua Saint Emilionin viinialuetta. Vierailemme kahdella viinitilalla ja tutustumme Saint Emilionin kylään joka on yksi UNESCON maailman perintökohteista. Nautimme illallisen vierailujemme jälkeen ja palaamme Vigiersiin.

lauantai 24.10. 2015
Aamupalan jälkeen teillä on aikaa pelata ja nautia Vigiersistä koko päivä. Lounas tarjoillaan brasserie ravintolassa Le Chai.
Päätösillallinen nautitaan Les Fresques ravintolassa.

sunnuntai 25.10.2015
Päivä on varattu kotiinpaluulle, ikimuistoisia kokemuksia ja uusia ystäviä rikkaampana


Lisätietoa matkasta:

Ajankohta:
 • 20-25.10.2015
Matkan hinta:
 • Matkan hinta 1985,-
 • Yhden hengen huone 325,00 lisämaksusta
Hintaan sisältyy:
 • majoitus 2hh huonessa Château Vigiers, Les Relais osassa.
 • aamupalat
 • neljä lounasta, 4 Brasserie Le Chai ravintolassa Château Vigiersissä
 • viisi illallista; kaksi Michelin tähdellä palkitussa Les Fresques-ravintolassa, yksi Le Brasserie-ravintolassa, kaksi viinitilavierailujen yhteydessä gastronomisissa ravintoloissa
 • ruokailujen yhteydessä tarjottavat viinit
 • neljä viinitilavierailuja, opastukset ja viinimaistatukset
 • kuljetukset kohteessa
 • lentokenttäkuljetukset sopimuksen mukaan
 • neljä golfkierrosta Château des Vigiers Golf and Country Club
Hintaan ei sisälly:
 • lentoja
Ilmoittautuminen:
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä 5.9.2015
 • Ilmoittautumiset Virpi Sorvisto virpi.sorvisto(at)vistovin.fi
 • 050-3380080
 • Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla ilmoittautumismaksu 500 €. Matkan loppuosa tulee maksaa viimeistään 21.9. 2015
 • Lisätiedot ilmoittautumisen yhteydessä.
Lisätietoa:
 • Matkanjohtajana toimii Virpi Sorvisto, hänellä on lähes kymmenen vuoden kokemus viini- ja ruokamatkojen järjestämisestä Euroopassa, lähinnä Ranskassa. Virpi on ratsastanut pitkään, nuoruudessa omilla hevosillaan ja nyt aikuisratsastajana tavoitteellisesti valmentautuen. Ratsastuksessa oli harmillinen tauko mutta sen ansiosta yli 10 vuotta kului golfkentällä. Tämäkin harrastus jatkuu, mutta hevoset tulevat ensin. Virpi tuntee alueen hyvin, sillä hänellä perheineen on toinen koti lähellä Château Vigiersiä, vaikka he asuvatkin suurimman osan vuodesta Suomessa.
 • Virallisena matkanjärjestäjänä toimii Kokkolan Matka Team
Tervetuloa kanssani Lounais-Ranskaan
Virpi

Järjestämme jatkossa ratsastusmatkoja myös Atlantin rannalle ja Médocin viinialueelle sekä valmennusmatkoja Lounais-Ranskaan. Kerron mielelläni erilaisista matkoista ja majoitusvaihtoehdoista. Voimme suunnitella ryhmille matkoja heidän toiveidensa mukaan, esim. oma talo uima-altaalla, ruokailu mukavasti ” kotona” ja tietysti rentoa ratsastelua tutussa porukassa. Kysy myös golf-matkoista.