Golfmatka Lounais-Ranskan viinialueille

Matkamme järjestetään Lounais-Ranskassa Dordognen maakunnassa. Alue on tunnettu runsaasta historiastaan, aina esihistoriasta roomalaisiin sekä keskiajan linnoihin. Dordogne-joki halkoo tätä tuhannen linnan laaksoa. Alue on jaettu hauskasti väreihin, violetti kuvastaa viininviljelyaluetta, vihreä jokien varsien vihreää puustoa, musta jylhiä tammimetsiä ja valkoinen kalkkiperäistä maastoa. Historian ja luontonsa lisäksi alue on tunnettu gastronomiastaan, maailmalla arvostetut Perigordin tryffelit tulevat täältä. Tulemme nautimme alueen runsaista herkuista matkamme aikana, viinejä unohtamatta.
Amerikkalainen kirjailija Henry Miller on sanonut että jonain päivänä Ranska voi kadota mutta Dordogne säilyy, kuten unelmat jotka ruokkivat ihmisen sielua.
Majoitumme lomamme aikana upean historiallisen Château Vigiersin uudessa osassa, Relais des Vigierissä, moderneissa hyvin varustetuissa ja tyylikkäissä huoneissa joissa on runsaasti tilaa. Vieraiden käytössä on sauna, kuntosali, uima-allas, baari. Alueella ja huoneessa on langaton internet vapaasti käytettävissä. Linna sijaitsee kauniissa maisemissa, sitä ympäröi golfkenttä ja viinitarha.Golfkenttä sijaitsee historiallisissa maisemissa viiniviljelysten keskellä. Château des Vigiers’iä kutsuttiin myös nimellä Pikku Versailles, sen rakennutti 1500-luvun lopulla Jean Vigiers. Tänä päivänä Château des Vigiers on loistokas ja kuvankaunis hotelli golfkenttineen, unohtamatta linnan omaa erinomaista viiniä. Paikka voisi luonnehtia paratiisiksi golfin, viinin ja herkullisen ruuan ystäville. Kauniin, 27- reikäisen kentän on suunnitellut Donald Steel. Kenttä muodostuu kolmesta 9-reikäisestä osasta, Les Vignes ( viinit) , Le Lac, ( järvi ) ja La Vallée ( laakso ).
Teemme viinitilavierailumme kahdelle hyvin erilaiselle alueelle. Dordognen viinialueisiin kuuluvat Bergerac ja Monbazillac ovat Suomessa jääneet Bordeaux- viinien varjoon. Alueella käytetään samoja lajikkeita kuin Bordeaux’ssa, viinityylit vaihtelevat raikkaista valkoisista, vivahteikkaisiin punaisiin ja makeisiin Monbazillac viineihin, roséta unohtamatta. Toinen viinialue on maailman kalleimmista viineistä tunnettu Saint Emilion. Maisema muuttuu huomattavasti, tasaisempaa, kaikkialla viiniä. Tunnelma on erityinen, vaatimattoman näköinen seutu täynnä mittaamattoman arvokkaita viinejä ja historiaa. Täällä rypäleenä käytetään Merlot-lajiketta.
1. päivä saapuminen
Matkustuspäivä Bordeaux’seen, saavutte kukin Lounais-Ranskaan valitsemallanne tavalla, mutta palvelemme mielellämme lentojen varaamisessa. Kuljetus lentokentältä hotellliin.

Illalla nautimme yhteisen tervetuloillallisen, tutustumme toisiimme ja virittäydymme tuleviin päiviimme golfin ja viinin parissa. Illallinen tarjoillaan Château Vigiersin gourmet ravintolassa Les Fresques jonka keittiömestarina toimii Didier Casaguana. Ravintola on palkittu Michelin- oppaassa yhdellä tähdellä.

2. päivä
Aamupalan jälkeen teillä on aikaa pelata golfia, käydä harjoituskentällä ja nauttia Château Vigiersin tarjoamista palveluista. Lounas tarjoillaan brasserie ravintolassa Le Chai.
Illallinen tarjoillaan brasserie Le Chai ravintolassa.

3. päivä
Aamupalan jälkeen teillä on aikaa pelata kierros jonka jälkeen meille on varattu lounas brasserie Le Chai ravintolaan. Lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan paikalliseen viinin ja viininviljelyyn. Käymme kahdella eri tilalla Bergeracin ja Monbazillacin viinialueilla. Nautimme illallisen viinitilavierailujen jälkeen ja palaamme Vigiersiin.

4.päivä
Pelaatte aamupäivän. Nautimme lounaamme brasserie ravintolassa Le Chai. Iltapäivällä suuntaamme kohti maailman kuulua Saint Emilionin viinialuetta. Vierailemme kahdella viinitilalla ja tutustumme Saint Emilionin kylään joka on yksi UNESCON maailman perintökohteista. Nautimme illallisen vierailujemme jälkeen ja palaamme Vigiersiin.

5. päivä
Aamupalan jälkeen teillä on aikaa pelata ja nautia Vigiersistä koko päivä. Lounas tarjoillaan brasserie ravintolassa Le Chai.
Päätösillallinen nautitaan Les Fresques ravintolassa.

6. päivä
Päivä on varattu kotiinpaluulle, ikimuistoisia kokemuksia ja uusia ystäviä rikkaampana


Lisätietoa matkasta:

Matkan hinta:
 • pyydä tarjous ryhmällenne
Hintaan sisältyy:
 • reittilennot sopimuksen mukaan
 • majoitus 2hh huonessa Château Vigiers, Les Relais osassa.
 • aamupalat
 • neljä lounasta, 4 Brasserie Le Chai ravintolassa Château Vigiersissä
 • viisi illallista; kaksi Michelin tähdellä palkitussa Les Fresques-ravintolassa, yksi Le Brasserie-ravintolassa, kaksi viinitilavierailujen yhteydessä gastronomisissa ravintoloissa
 • ruokailujen yhteydessä tarjottavat viinit
 • neljä viinitilavierailuja, opastukset ja viinimaistatukset
 • kuljetukset kohteessa
 • lentokenttäkuljetukset sopimuksen mukaan
 • neljä golfkierrosta Château des Vigiers Golf and Country Club
Ilmoittautuminen:
 • lisätietoja: Virpi Sorvisto virpi.sorvisto(at)vistovin.fi
 • 050-3380080
Lisätietoa:
 • Matkanjohtajana toimii Virpi Sorvisto, hänellä on järjestänyt asiakkaille viinimatkoja vuodesta 2006. Virpi on erikoistunut viini- ja ratsastusmatkojen järjestämiseen, golf-kentälläkin on tullut vietettyä aikaa kiitettävästi. Ranska on tullut tutuksi jo vuosikymmenien ajalta, perheen toinen koti sijaitsee lähellä Château Vigiersiä.
Tervetuloa kanssani Lounais-Ranskaan
Virpi