Ratsastusmatka Atlantin rannikolle ja Bordeaux’n viinialueille Médociin sadonkorjuun aikana. 23-29.09.2018

Vastuullisenan matkanjärjestäjänä toimii Kokkolan Matka Team.

Tämän matkan ajankohta on paras mahdollinen, lämmin syyskuu jolloin sadonkorjuu maailman arvostetuimmilla viinitarhoilla on täydessä vauhdissa. Unelmamatka ratsastavalle viininystävälle, voit seurata elämää viinitarhoilla paraatipaikalta, hevosen selästä, maistelua unohtamatta.


Matkamme järjestetään Lounais-Ranskaan, Bordeaux’n viinialueille ja Atlantin hiekkarannoille. Médoc kuuluu maailman tunnetuimpiin viinialueisiin sijoittuen Atlantilta leviävän ja Bordeaux’n kaupunkiin ulottuvan Gironde- lahden vasemmalle rannalle. Bordeaux on maailman suurin laatu- ja arvoviinien viljelyalue. Nämä viinit ovat esikuvina muualla maailmassa viljellyille merlot ja cabernet sauvignon viineille.Atlantin rannalta aukeaa merenlahti jota sanotaan Gironden estuaariksi, se haarautuu kahdeksi merkittäväksi joeksi, Garonne ja Dordogne. Bordeaux’n kaupunki sijaitsee Garonnen varrella. Me tulemme ratsastamaan Gironden vasemmalla rannalla, sinne sijoittuu yksi maailman arvostetuimmista viinialueista. Médoc on tunnettu viinitiloista joita täällä kutsutaan linnoiksi, niitä ne ovatkin. Maisemareitin varrella on kuuluisia tiloja kuten Château Margaux, Château Palmer, Château Maucaillou, Château Beychevelle, Château La Tour, Château Mouton Rotchild ja Château Cos d’Estournel. Alueelta löytyy myös runsaasti erittäin laadukasta pikkuchâteau tai cru Bourgeois viiniä, meille ihan tavallisille viininystäville. Päivien aikana tulemme vierailemaan muutamilla viinitiloilla ja maistelemaan alueen viinejä.Aloitamme ratsastamisen viinialueilta, etenemme kohti estuaarin kärkeä maisemien muuttuessa merellisimmiksi. Viisipäiväisen vaelluksemme aikana saamme ihastella aivan erityylisiä maisemia. Rannikon läheisyyden kasvit ja eläimet, floora ja fauna ovat ainutlaatuisia, tämä ratsastusmatka sopii myös lintubongareille. Atlantin valtameri luo alueelle ihan ainutlaatuisen tunnelman ja ilmaston josta voi rauhassa nauttia hevosen selästä.
Yövymme joka yö eri paikassa, huoltoauto kuljettaa matkatavaranne aina seuraavaan hotelliin. Olemme valinneet teille viihtyisiä, pieniä keskitason hotelleja tai châmbre d’hôte majoituksia joissa isäntäperhe vastaa viihtyvyydestänne.
Päivien aikana ratsastamme noin viisi tuntia, illalla nautimme runsaan illallisen viineineen. Ratsastuspäivät alkavat heti aamiaisen jälkeen ja lounaamme ovat picnic-lounaita koostuen Lounais-Ranskan runsaista herkuista. Hevoset majoittuvat mukavasti siellä missä mekin, niille rakennetussa tarhoissa.Jotta voit osallistua matkalle sinulla tulee olla ihan tavallinen kunto, ja mielellään jonkinlaista ratsastustuntumaa, kaikki me ratsastuspausseja pitäneet tiedämme miltä paluu hevosen selkään tuntuu. SRL:n jäsenet ja Green Card harrastajat on vakuutettu Lähi-Tapiolassa ja vakuutusehdot ovat voimassa myös ulkomailla. Tarkistathan oman vakuutustilanteesi.Ratsastusreitit kulkevat viinitarhoilla, niityillä ja tietysti rannalla seuraten pieniä teitä ja polkuja kylästä kylään, tai linnasta linnaan. Tulemme ratsastamaan kaikissa askellajeissa käynnissä, ravissa ja laukassa.
Oppaallamme Alexandra Balutolla on runsaasti vaelluksiin koulutettuja hevosia, hän valitsee jokaiselle sopivan ratsun. Alexandra toimii Gironden alueella myös ratsastusmatkailun kouluttajana, hänen lisäkseen ryhmän mukana ratsastaa suomalainen matkanjohtaja, toimien tarvittaessa tulkkina ja apuna.Matkaohjelma

( pidätämme oikeuden pieniin muutoksiin )

sunnuntai 23.9. 2018 saapuminen


Matkustuspäivä Bordeaux’hon, saavutte kukin Lounais-Ranskaan valitsemallanne tavalla, palvelemme mielellämme lentojen varaamisessa.Järjestämme kuljetuksen Mérignacin lentokentältä ja Bordeaux'n rautatieasemalta hotelliimme Pauillaciin.
Majoittuminen hotellissa, nautimme yhteisen tervetuloillallisen, tutustumme toisiimme ja virittäydymme tuleviin päiviimme ratsastuksen, viinin ja luonnon parissa.

maanantai 24.9.2018 Château Lanessan Cussac / VertheuilAamupalan jälkeen aloitamme ensimmäisen ratsastuspäivämme. Alexandra hevosineen odottaa meitä Chateau Lanessanissa ja kaikille valitaan sopivat ratsut. Emme aloita vaatimattomasti vaan kohti Grand Cru linnoja. Reittimme varrella sijaitsevat esimerkiksi Château Le Bourdieu, Château Gruaud Larose, Château Beychevelle ja monet muut tunnetut nimet. Pidämme lounastauon ja nautimme picnic-lounaan Pauillacin alueella aivan lähellä Château Mouton Rotchildia. Iltapäivällä ratsastamme viinitarhojen keskellä, ihaillen linnoja ja ainutlaatuisia maisemia jotka ovat muodostuneet kahden veden, Atlantin ja Gironden väliin. Lahti on 65 km pitkä ja leveimmillään 11 km. Maasto on tasaista ja merellistä.
Illaksi ratsastamme kohti Vertheuil’n kylää joka on tunnettu benediktiiniluostaristaan. Maistelemme Saint Estèphen alueen viinejä Château Souley’ssä.Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen paikallisten viinien kera, hevosemme majoittuvat lähelle meitä, omaan tarhaansa.

tiistai 25.9.2018 Vertheuil- Saint Estèphe- Bégan


Aamupäivän vaelluksellamme saamme nauttia Médocin kauneimmista 1800- luvun arkkitehtuurista, osa alueen viinien laatuluokitusjärjestelmästä on vuodelta 1855 ja yhä voimassa oleva. Nautimme picnic- lounaan upeissa maisemissa, Saint Estèphen viinialueella, Port La Chapelissa aivan Gironden rannalla.Lounaan jälkeen vierailemme Chateau Loudennessa, tämä vaaleanpunainen linna sijaitsee aivan estuaarin rannalla. Sen viinit saavat cru Bourgeois laatuluokituksen. Ratsastus jatkuu kohti Médocin aivan pohjoisimpia viinitarhoja, majoitumme yöksi Begadanin kylään. Vierailemme Château Le Breuil Renaissancessa ja maistelemme tilan viinejä. Nautimme illallisen.

keskiviikko 26.9.2018 Bégadan – Saint Vivien de Médoc


Aamupäivän aikana maisemat alkavat muuttua pikkuhiljaa villimmäksi ja luonto on koskematonta. Jätämme taaksemme viinitarhat siisteine köynnösriveineen ja saavumme keskelle merellistä luontoa jossa on ainutlaatuinen kasvisto ja eläinkanta, alue on oikea lintubongarin paratiisi.
Picnic-lounas on katettu Richardin majakan läheisyyteen Jau-Dicnag-et-Loirac’in kuntaan estuaarin rannalle. Tänne päättyvät myös alueen viinitarhat. Voimme myös vierailla majakassa ja ihailla maisemia Gironden yli.
Yövymme pienessä hotellissa Talaisin kunnassa ja nautimme illallisen hotellin ravintolassa.

torstai 27.9.2018 Saint Vivien – Le Verdon – Soulac sur Mer


Tämän päivän aikana saamme kokea luonnon läheisyyden, voimme tarkkailla hevostemme selästä harmaa haikaroita, jalohaikaroita ja kattohaikaroita. Ratsastamme koko päivän meren läheisyydessä, nauttien tästä ainutlaatuisesta elämyksestä ja kokemuksesta. Lounastauko pidetään merenrannalla sijaitsevan Soulac- Sur-Merin läheisyydessä.
Nyt meillä on edessämme 40 km pelkkää hiekkarantaa ja Atlantti tyrskyineen vieressä.Täällä saa toteuttaa ratsastajan unelmaa, täyttä laukkaa upealla hiekkarannalla.

Majoitumme Soulac sur Merissä, Amélien rannalla, vain 100 m päästä Atlantin rannasta. Nautimme yhteisen illallisen.

perjantai 28.9 2018


Ratsastamme hiekkadyynien keskellä ja meren rannalla, pidämme lounastauon näissä maisemissa. Seuraamme Santiago de Compostelaan johtavaa pyhiinvaellusreittiä, Soulac- Sur –Merissä sijaitsee yksi keskiajan pyhiinvaeltajien tärkeistä kohteista, Notre Damen kirkko. Päätämme vaelluksemme hevosten kotitallille. Majoitumme läheiseen hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

lauantai 29.9.2018


Varattu kotimatkaa varten

Lisätietoa matkasta:

Ajankohta:
 • 23-29.09.2018
Matkan hinta:
 • 1880,-
 • lisähinta yhden hengen huoneesta 200,-
Hintaan sisältyy:
 • majoitus 2hh huoneessa pienissä perhehotelleissa tai B&B majataloissa, Chambre d’Hôte
 • aamupalat
 • viisi picnic-lounasta ratsastusretkien aikana
 • kuusi illallista
 • ruokailujen yhteydessä tarjottavat viinit ja muut juomat
 • kaikki matkaan kuuluvat viinimaistelut, viinitilavierailut ja muut vierailut, tulkkaus ja viiniopastus
 • tulkkaukset tarvittaessa suomeksi
 • matkatavaroiden kuljetukset kohteessa
 • kuljetukset lentokentälle ja rautatieasemalle ( Bordeaux ) sopimuksen mukaan
 • ratsastusretket viiden päivän ajan, mukana ranskalaisen ratsastusoppaanne lisäksi suomalainen ratsastava matkanjohtaja
Hintaan ei sisälly:
 • lentoja
 • vakuutusta
Ilmoittautuminen:
 • TÄRKEÄÄ: MUISTA VAKUUTUS !
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä 12.5. 2018
 • Ilmoittautumiset Virpi Sorvisto virpi.sorvisto(at)vistovin.fi 050-3380080
 • Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla ilmoittautumismaksu 500 €. Matkan loppuosa tulee maksaa viimeistään 23.7. 2018.
 • Lisätiedot ilmoittautumisen yhteydessä.
Lisätietoa:
 • Virallisena matkanjärjestäjänä toimii Kokkolan Matka Team
 • Järjestämme ratsastusmatkoja myös Italiaan, valmennusta ja vaelluksia. Tulossa kilpailu- ja vierailumatkat Ranskaan yhteistyössä ratsastuksen huippuammattilaisten kanssa. Kerron mielelläni erilaisista matkoista ja majoitusvaihtoehdoista.
Matkanjohtajana toimii Virpi Sorvisto: "Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus viini- ja ruokamatkojen järjestämisestä Euroopassa, lähinnä Ranskassa. Olen ratsastanut pitkään, nuoruudessa omilla hevosillani ja nyt, vuosien tauon jälkeen, tavoitteellisesti valmentautuen, omalla tammallani. Bordeaux’seen tieni vei ensimmäisen kerran jo vuonna 1991, tietysti ranskaa ja viinejä opiskelemaan, viimeiset neljä vuotta perheellämme on ollut siellä toinen koti,lähellä punaviineistään tunnettua Saint Emilionin kylää.
Tervetuloa kokemaan ranskalainen " Joie de vivre ", viiniä ja gastronomiaa, hevosia unohtamatta.