Viinibaari

Haluamme edistää viini- ja ruokakulttuuria, siis tuoda perinteiset eurooppalaiset tavat arkemme iloksi. Järjestämme Olivetessa viinikoulutuksia sekä viini-ja ruoka-aiheisia tapahtumia. Teemme usein yhteistyötä vierailevien asiantuntijoiden kanssa. Koulutuksia ja tapahtumia voi tilata myös ryhmille. Perjantaisin Olivette on auki kello 22.00 saakka, meille voi poiketa viinille ja tietysti ostoksille. Perjantai-iltaisin ei ole ilmoittautumista vaativia tapahtumia eikä yksityistilaisuuksia.

Koulutuksia


1. Viinin arvioinnin alkeet
Mitä viinistä voi maistaa ja mitä sen eri ominaisuudet kertovat?

2. Rypäleteema
Valitsemme muutaman rypäleen ja tutustumme niiden ominaispiirteisiin sekä uudessa että vanhassa viinimaailmassa.

3. Punaviinit
Tutustumme punaviinin valmistukseen ja tärkeimpiin punaisiin rypälelajikkeisiin. Maistelemme vertaillen uuden ja vanhan maailman viinejä.

4. Valkoviinit
Tutustumme valkoviinin valmistukseen ja tärkeimpiin valkoisiin rypälelajikkeisiin. Maistelemme vertaillen uuden ja vanhan maailman viinejä.

5. Maa- tai alueteema
Tutustumme valitsemanne maan tai alueen viineihin.

6. Viini päivällisellä
Joudutko työssäsi valitsemaan viinit yrityslounailla tai illallisilla. Haluaisitko tietää viinistä aterian kumppanina enemmän; oikeat tarjoilulämpötilat, milloin dekantoidaan ja miten viini tulisi valita. Arkiaterioille tai grillijuhliin on turha avata kellarin aarteita mutta juhlaillallista tulee kunnioittaa arvoisellaan viinillä.

7. Kuohuviinit
Perehdymme kuohuviinin valmistukseen, ja tutustumme erilaisiin kuohuviineihin kuten prosecco, cava, franciacorta, samppanja, cremant ja tietysti uuden maailman kuohuviineihin.

Koulutusten hinta vaihtelee osallistujamäärän ja maisteltavien viinien mukaan. Pyydä tarjous ryhmällesi. Kerron mielelläni enemmän ja voimme suunnitella yhdessä teille sopivan viini-illan.